Månen, hjärtat och befrielsen att släppa taget och förlåta

Månen, hjärtat och befrielsen att släppa taget och förlåta

Månen, hjärtat och befrielsen att släppa taget och förlåta

MÅNEN, HJÄRTAT OCH BEFRIELSEN I ATT SLÄPPTA TAGET OCH FÖRLÅTA

Igår hade vi en fantastisk fullmåne här i Stockholm. Som alltid inför fullmånen har jag haft mer ork senaste veckan men känt mig tröttare på morgonen. Vissa forskare säger sig påstå att vi i snitt sover omkring 20 minuter kortare i samband med fullmåne. Många vittnar om sömnlöshet. Det är kanske inte helt vetenskapligt belagt vad som gäller. Men att månen påverkar planetens vatten är oomtvistat. Och att vi människor består till 70 procent av just vatten. Att vi är vattenvarelser samtidigt som månen påverkar tidvattnet i världshaven förefaller vara ett tillräckligt bra argument för att misstänka att månens faser är viktig också för oss tredimensionella varelser.

I andliga sammanhang brukar man säga att ju starkare kontakt du har men månen, desto bättre inriktat är ditt hjärtchakra. Och där vill vi ju vara. I hjärtchakrat finns vårt center för vänlighet, medkänsla och självkärlek – men också förlåtelse på ett mer allmänt frigörande plan. När vi känner oss lite tilltufsade och deppiga sitter roten till vår oro ofta i våra hjärtchakran. Oftast beror det på att vi av olika anledningar har dragit på oss av omvärldens negativitet och inte har redskap att släppa den och befria våra känslor. När det är fullmåne är en bra tidpunkt försöka jobba med en sån frigörelse som gör dig beredd att börja på ny kula.

Kanske har du varit med om att du eller nån annan börjar gråta eller känner sig helt matt, när du för första gången på länge har mediterat med andra? Det beror på att du med meditationens hjälp kommit åt dina omedvetna känslor och löst upp energiblockeringar. Ofta hjälper vi varandra att släppa bara genom att utföra meditationen i grupp. Det är häftigt och superbra för att höja dina individuella energier och komma i kontakt med din inre essens.

Meditationen är för mig den starkaste av livlinor. Jag gör en längre meditation varje dag. Ofta förbyts småaggressioner och ledsamheter mot en befriande känsla av att det där jag gick och tänkte på var ganska futtigt. Jag tycker att meditationen gör att jag blir förberedd på att röra mig ute bland stressade människor och får en bättre distans till både mig själv och andra.

En bra liten övning som jag ibland gör i samband med meditationen brukar jag kalla för ”förlåtelsetricket”. Det går ut på att jag föreställer mig att jag har en person framför mig som jag har någon liten konflikt med eller som behandlat mig på ett sätt som gör att jag hakat upp mig lite och ältar negativa tankar. Jag föreställer mig sen hur jag under ett par minuter kopplar ihop mig och personen med en ”energi-ring”, där jag låter varm, medkännande, kärleksfull energi cirkulera mellan oss. Jag försöker strunta i varför jag satt personen där. Det är inte konflikten i sig eller vad personen eventuellt gjort mot mig som är centralt. Det som är viktigt är att erkänna personens essens som människa med rätt att vara glad och lycklig. Till en början kan det vara lite jobbigt att tänka på den där personen på det viset, men eftersom jag vet att handlingarna fortfarande finns där utan att jag behöver förlåta just dem, så fortsätter jag energicirkulationen till dess att jag kan se den där personen för den hon är - bakom det jobbiga. I den stunden släpper roten till blockeringen i mitt hjärtchakra och jag känner mig fri att släppa irritationen och gå vidare med mitt liv.

Det händer ganska ofta att personer som är föremål för en sånt ”förlåtelsetrick” hör av sig, när man har gjort en sån här övning för att reda ut det som faktiskt finns kvar att reda ut. Men det är inte det viktigaste. För mig är det viktigast att släppa tanken på oförrätten och tillåta mig att se personen utifrån ett mindre laddat perspektiv, så att jag kan ägna mig åt annat i livet som inte tar kraft utan ger mig kraft.

Ännu är fullmånen stark, varför inte testa och sätt några gamla antagonister i din ”energi-ring” och se vad som händer. Och om du vill – hör gärna av dig och berätta hur det påverkade dig.

Trevlig helg!

slide1-lev.jpg
Image
Maximera ditt medvetande
och skapa ett friare liv!

Mobil:070-299 33 31
E-Post: ulrika@akashainspiratoren.se