Följ magkänslan

Följ magkänslan

Följ magkänslan

Följ magkänslan

Känner du rätt ofta att du skulle vilja packa ihop dina saker på jobbet och dra ut i friska luften? För några år sen kändes det så mest hela tiden för mig: Här sitter jag och granskar årsrapporter medan syrenerna blommar och livet passerar där utanför. Jag missar alla försommarkvällar när jag måste gå och lägga mig tidigt för att orka upp till det jobb jag får betalt för. Jag måste.

Vissa arbetsmoment var roliga, som när jag fick lyssna på och vägleda personer som berättade om sina liv och utmaningar. Jag tyckte att den delen av arbetet var så försvinnande liten. Och det var den, eftersom det var så jag såg det. Problemet var att jag kände det som att jag alltid levde i konstant brist.
blogbild-2-700.jpg
Då hade jag ännu inte upptäckt att jag faktiskt hade förmågan att skapa det liv jag själv ville ha. Jag var fast i offerkoftan och hade inte sett sambanden mellan att ha roligt och att vara framgångsrik. Jag levde i villfarelsen att om jag bara var tillräckligt arbetsam, professionell, snäll och hjälpsam så skulle jag belönas…nån gång i framtiden. Pengarna var alltid slut några dagar före löning och det fanns alltid mer jobb att göra, fler människor att tillfredsställa, mer teknik som hakade upp sig. Och jag skruvade upp tempot för att hinna med. Gick upp tidigare och tidigare på morgonen och gjorde fler och fler strategier för hur tiden skulle optimeras. Men framtiden infann sig aldrig. Jag fortsatte att känna brist på ljusa försommarkvällar, underbar natur och härliga stunder med vänner och fyllde samtidigt på livet med ännu fler plikter både på jobbet och hemma. Jag planerade och planerade och fattade inte varför andra verkade surfa fram på räkmackor. Var fanns min belöning, jag som arbetade så hårt.
Så ställdes hela livet plötsligt på sin spets och jag var tvungen att lägga om livsföringen. Vad som hände ska jag berätta om i en blogg längre fram.

Först förstod jag inte vad som var fel. Jag hade ju gjort allting rätt. Eller hade jag det…?
Nej, jag hade gjort allting helt fel i flera decennier. Men det fattade jag inte först. Jag hade rusat runt i ekorrhjulet, fast i ett vansinnigt mentalt paradigm som byggde på att jag upplevde att jag inte förtjänade vare sig livsglädje, hälsa eller pengar. Jag tvärnitade och lyckades uppfatta att jag nog missat att jag hade en kropp som behövde support. Vad skulle jag göra med den? Ett tag senare förstod jag att skälet till att jag missat kroppen var att tankarna var låsta vid det där paradigmet om hur livet fungerar, som jag hade levt efter i hela mitt liv. När jag började lyssna på livet, hände otroliga saker som jag dittills skulle ha avfärdat på stört som tokiga fantasier. Det var bara det att det fanns en logik bakom dessa händelser som gjorde att de inte gick att avfärda. Vad som hände kommer jag att berätta om i flera bloggar framöver.

Det viktiga just nu var det som faktiskt hände – först sporadiskt och sedan alltmer frekvent. Allt eftersom jag med sakta steg började upptäcka vad jag saknat, inte gav orosmolnen uppmärksamhet och oftare drömde mig bort till det liv jag egentligen ville leva, så började livet fyllas på med glädjeämnen. Jag tycktes snubbla över kloka och vänliga människor, riktiga inspirationskällor. Den energi jag investerade i människor runt omkring mig uppskattades plötsligt på ett helt nytt sätt. Jag fick höra att jag hade exceptionella förmågor. Jag fick också tid över till sånt jag tyckte om att göra. Och samtidigt, hör och häpna, började finansiella resurser ramla in över mig från de mest oväntade håll. Vad hade jag gjort för att förtjäna allt detta? Jag ansträngde mig ju inte hälften så mycket som jag hade gjort tidigare. Ändå var jag så mycket lyckligare och friare. Ju mer jag tänkte på hur fantastiskt bra jag hade det, desto bättre gick det.

Vad jag inte visste då var att det här är lika naturligt som att en sten faller mot marken, om jag släpper den. Bristtänk framkallar brist. Hårt arbete framkallar hårt arbete. Men glädje framkallar också glädje. Och frihet framkallar mera frihet. Jag hade ändrat mitt paradigm och börjat attrahera in nya saker i mitt liv. Du och alla andra har precis samma förmåga. Du kan bli precis så framgångsrik du vill på alla livets områden. Det är sant. Jag är här för att få dig dit. Jag började arbeta med det mänskliga medvetandet och hur vi kan maximera det och skapa ett friare liv. Jag började lägga grunden till Akashainspiratören. Och i stort sett allt jag gör är att följa magkänslan.
Image
Maximera ditt medvetande
och skapa ett friare liv!

Mobil:070-299 33 31
E-Post: ulrika@akashainspiratoren.se