Det du inte vet om dig

Det du inte vet om dig

Det du inte vet om dig

Det du inte vet om dig

Vad vet du egentligen om dig själv? Har du funderat över det? Vi är alla experter på oss själva. Jag vet till exempel att jag är född i Stockholm av två föräldrar som hade en ovanlig kombination av arvsanlag som gjorde att de barn de fick gemensamt hade stor risk att dö i en obotlig sjukdom. Jag vet att jag hade enorm tur som inte gick samma öde till mötes som min syster som blev sjuk när hon var två år och dog när hon var tio - helt utan kontakt med omvärlden. Jag var sju och ett halvt. Jag vet att min tuffa uppväxt har präglat mig och alla mina relationer.  Men hur bra är det att vara snusförnuftig och samtidigt leva i en fantasivärld när man ska försöka smälta in skolvärlden till exempel?

Kanske man skulle satsa på att göra rätt helt enkelt, tänkte jag som tolvåring, och skrev in det som min högsta dröm i boken ”Mina vänner”: ”Jag vill göra allting rätt, så att ingen har nån anledning att klaga.” Hur bra blev det på en skala? Vem vill ha en perfektionist hängande över sig? Och hur lätt var det att göra rätt – för ALLA andra? Jag gjorde i alla fall inte rätt för mig själv.

När jag hade grubblat över mina misslyckanden och gått i psykoterapi för att försöka förstå dem, hade jag ändå bara lyckats fatta att nåt väsentligt blivit fel – ganska rejält fel. Men vad? Kanske man bara skulle acceptera att man är som man är, tänkte jag då, även om det inte är en helt igenom kul figur man har blivit?

Men efter att allting ställdes på sin spets för några år sen, och det ska jag berätta mer om i en senare blogg, började jag läsa på om det mänskliga medvetandet och strukturera mina intryck. Jag insåg att det som var jag inte bara var mitt medvetna jag. Mina känslor och min intuition styrdes till exempel helt av mitt undermedvetna jag, som hade en helt annan syn på hur jag skulle agera än det jag trodde var jag. Jag gick omkring i världen med dubbla agendor: Det medvetna jaget utgick från vad jag lärt mig av mina misstag och min omgivning. Mitt undermedvetna jag var helt utom kontroll och poppade upp på oroväckande sätt, när jag minst anade det. När jag hamnade i pressade situationer, blev det inte alls som JAG hade tänkt mig utan som det läskiga okontrollerbara undermedvetna signalerade. Huh!

ritade.jpg
Dags att skaffa sig en gemensam plan på alla nivåer av MIG!

Om du tänker dig att den här bilden föreställer mig – eller dig – och den övre ringen är ditt medvetande och ditt undermedvetna och den undre är din kropp, så går en mängd information utifrån det undermedvetna och från din kropp – information som inte alltid matchar ditt medvetna tänk och det du vill utstråla. Och så handlar du med motstridiga förtecken och förstår inte varför saker inte vill gå din väg. Så var det för mig. Det jag inte visste om mig styrde under många år mitt liv – utan att jag hade minsta aning om det.

Det är därför det är så viktigt att bli bekant med sitt undermedvetna, omfamna det och ta hjälp från det övermedvetna när det behövs. Vad jag menar med det kommer jag att resonera vidare om i en senare blogg. När du kör en plan, kan du åstadkomma verklig förändring. Det är bara att acceptera: Du och jag är energivarelser både till medvetande och kropp. Och bara den som känner sina energimässiga förutsättningar kan bemästra dem. Det kan ta lite tid. Men wow vad vi kan åstadkomma när vi bemästrar dem. Jag skulle önska att vi inte bara skapade bättre liv åt oss själva utan också åt mänskligheten som kollektiv. Men då behöver fler lära sig det här. Är du med?
Image
Maximera ditt medvetande
och skapa ett friare liv!

Mobil:070-299 33 31
E-Post: ulrika@akashainspiratoren.se